Mustafa Panshiri
Mustafa Panshiri är en av kandidaterna till årets östgöte. Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio
Årets östgöte 2016

Årets östgöte kandidat 2: Mustafa Panshiri

Hör hela intervjun med Mustafa Panshiri - årets östgöte kandidat 2
11 min

Den tidigare polisen Mustafa Panshiri hjälper nu ensamkommande flyktingbarn att komma in i samhället. Han är en av kandidaterna till årets östgöte.

Kandidat 2: Mustafa Panshiri, Linköping
Telefon 011- 495 42 62

Som en av få inom polisen som pratar dari, språket som många ensamkommande afghanska flyktingbarn pratar har han åkt runt och föreläst om svenska samhället och demokrati. Numera har Mustafa Panshiri lämnat polisen för att hinna med föreläsningarna.

Ur nomineringen: Mustafa är en otroligt fin kille som har gjort en fantastisk resa i livet och det han lärt sig under den resan använder han på ett otroligt engagerat sätt när han hjälper ensamkommande barn att förstå och integreras i det svenska samhället. Mustafa har startat ett humanistiskt och brottsförebyggande arbete som är helt unikt. Han är ett stort föredöme för många.

Vill du rösta på Mustafa så ringer du 011-495 42 62

Vi har just nu problem med telefonröstningen. Ibland när man ringer möts man av beskedet att numret inte har någon abonnent. Vi jobbar på att lösa problemet. Under tiden hänvisar vi er till att försöka igen. Röstningen pågår fram till och med 29 december. /Petter Ahnoff, agendachef P4 Östergötland

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".