Deltagarna i "Farmen" 2017.
1 av 4
Deltagarna i "Farmen" 2017. Foto: TV4
Jerry Andersson från Motala i "Farmen" 2017.
2 av 4
Jerry Andersson från Motala. Foto: TV4
Stina Johansson från Norrköping i "Farmen" 2017.
3 av 4
Stina Johansson från Norrköping. Foto: TV4
Alexander Vörös från Norrköping i "Farmen" 2017.
4 av 4
Alexander Vörös från Norrköping. Foto: TV4
Östergötland

Tre östgötar i nya säsongen av "Farmen"

Paolo Roberto välkomnar fjorton nya deltagare till gården i den tionde säsongen av "Farmen". Tre av dem kommer från Östergötland.

TV-kocken och den före detta boxaren gör sin tredje säsong som programledare för "Farmen", ett program som han tycker är väldigt roligt att göra.

– I realityserier visar folk äkta känslor och säger vad de tycker. I "Farmen" är det många starka personligheter. Mixen av människor är storheten med dokusåpor, säger han.

De östgötska deltagarna i programmet är Jerry Andersson, 38 år från Motala, Stina Johansson, 50 år från Norrköping och Alexander Vörös, 33 år från Norrköping.

Säsongens 14 deltagare ska leva utan moderniteter på en gård i Skillingaryd söder om Jönköping, samma gård som förra årets program spelades in på. Då tog 25-årige Fredrik Rosenkvist från Lund hem vinsten på 500 000 kronor.

– För att vinna måste man vara strategisk och tidigt förstå hur det funkar med lojaliteter. Dessutom kommer man långt om man är duktig på att jobba på gården, säger Paolo Roberto.

Att vara utan el, internetuppkoppling och mobil i tio veckor brukar inte vara något större problem för deltagarna, berättar han.

– De yngre brukar tycka att det är ganska skönt att vara utan mobil. Vi människor är bra på att anpassa oss, det är en av våra bästa egenskaper.

Paolo Roberto beskriver sig som kunnig inom jordbruk och tror att han skulle klara sig bra i "Farmen" - om programmet spelades in runt Medelhavet.

– På en svensk farm skulle man inte kunna producera olivolja och det klarar jag mig inte utan, säger han.

Första avsnittet av "Farmen" sänds i TV4 söndagen den 8 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".