Pia Tingvall ordförande för Hela Sverige ska leva i Östergötland Foto: Tahir Yousef Sveriges Radio
Pia Tingvall ordförande för Hela Sverige ska leva i Östergötland
Östergötland

Hela Sverige ska leva: Satsa mer på kollektivtrafiken

"Östgötatrafikens analys är inte grundad i verkligheten"
2:20 min

Östgötatrafikens hantering av att lägga ned busslinjer är inte bra, menar Pia Tingvall från föreningen Hela Sverige ska leva - en ideell förening som vill främja utvecklingen på landsbygden.

– Vi tycker att analysen inte är grundad i verkligheten - bland människor som bor och lever på landsbygden i Östergötland. Vi skulle vilja att man istället analyserar varför bussarna är tomma, säger Pia.

Hon menar också att Jönköpings län satsar mycket mer på kollektivtrafiken än vad Östergötland gör, och det trots att de båda länen är väldigt lika varandra i storleksyta och i antal kommuner.

– Det är jättestor skillnad. I Jönköping har man aktivt gått in politiskt och valt att satsa på kollektivtrafik för att det viktigt för mål för regionen. De har satsat 300 miljoner extra för att få resandet att öka med 60 % och de har nästan uppnått det redan, säger Pia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".