Jörgen Löwenfeldt
Jörgen Löwenfeldt publicerar sina dikter och mikronoveller på Instagram. Foto: Tali da Silva.
Norrköping

Jörgen Löwenfeldt - från Instagramnoveller till bok

"Det är mycket lättare att skriva en text man är nöjd med om den är fem rader lång"
1:04 min

Jörgen Löwenfeldt startade Instagramkontot "Bagatellerna" där han anonymt publicerade noveller i mikroformat. Nu utkommer hans första bok.

Lyssna på hela intervjun längst ned i artikeln

Journalisten och författaren Jörgen Löwenfeldt har alltid intresserat sig för internet, och arbetar till vardags också som projektledare för internetmuseum i Stockholm.

Samtidigt driver han Instagramkontot "Bagatellerna", där litteratur publiceras i mikroformat, något som lett fram till en första bok nu 2017.

– Det var egentligen en roman jag ville skriva, men jag hade skrivkramp så jag började med att lägga ut mikronoveller anonymt för att se vad folk tyckte, säger Jörgen Löwenfeldt när han gästar P4 Östergötland.

Bokens huvudkaraktär är en student bosatt i Stockholm, men även Norrköping har fått en viktig roll i historien. Exakt vad som utspelas var vill författaren inte avslöja, men banden till Östergötland är starka.

Jörgen Löwenfeldt arbetade under flera år som journalist på Norrköpings Tidningar, han har också släktband till staden och går själv klädd i en halsduk med IFK:s färger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".