Hemliga papper hos MC-klubb

Hemligstämplade handlingar hittades och beslagtogs i samband med en razzia i MC-klubben Topsides lokaler utanför Norrköping, och nu vill klubben ha tillbaka handlingarna.
Det var vid en polisrazzia i mitten av mars mot MC-klubben Topsides lokaler i Åby utanför Norrköping som dokumenten påträffades. Det är hemligstämplade handlingar och tillhör Åklagarkammaren i Kalmar och enligt uppgift kan det vara delar av samma dokument som stals förra året på ett hotell i Kalmar. De stulna handlingarna gällde en narkotikahärva och man tvingades lägga ner utredningen efter stölden. Vid razzian grep polisen tre personer misstänkta för bland annat grov misshandel och olaga hot. Senare häktades ytterligare två personer och idag åtalade åklagaren alla fem. Ingen av dem åtalas dock för innehav av stulna hemligstämplade handlingar. MC-klubben har nu krävt att få tillbaka sin beslagtagna egendom, däribland alltså de hemligstämplade handlingarna. Men åklagare Solveig Wollstad säger till Radio Östergötland att hon tycker att det är stötande att de ska få tillbaka handlingarna och därför kommer hon att begära att tingsrätten konfiskerar och förstör domkumenten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".