Borgerligt förslag förkastas

Den socialdemokratiskt ledda majoriteten i Linköpings kommun, tillbakavisar det borgerliga förslaget om att efterskänka skolornas underskott.
Moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna förklarade igår att de vill efterskänka underskott på över 200 miljoner kronor, men Lena Micko som är socialdemokratiskt kommunalråd tycker att förslaget är oseriöst. Den socialdemokratiskt ledda majoriteten berömmer sig för att ha lagt en försiktig budget, som går plus minus noll. De satsningar som nämns är 14 miljoner kronor för att införa maxtaxa i äldreomsorgen och för olika typer av vårdbostäder uttökas budgeten med drygt tre miljoner kronor. Barn och ungdomsnämnden kommer att få ökade kostnader för bland annat fler friskolor, och i motsvarande grad tomma lokaler i kommunala skolor, och en ny skola i Ekängen ska byggas. Det här kommer att kosta över 16 miljoner kronor, men finansieras till största delen genom att kommunstyrelsen tror på ett minskat behov av barnomsorg. Moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna i Linköping vill sälja kommunägda bolaget Tekniska Verken och bland annat använda pengarna till att efterskänka underskott hos skolorna på 200 miljoner, men Lena Micko hävdar att en del av de underskotten redan är efterskänkta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".