Ishockey/SHL

Ny förlust för LHC

LHC förlorade också det andra kvartsfinalmötet mot Brynäs. Gävlelaget leder nu med 2-0 i matcher.

Brynäs tog en utklassningsseger borta i första kvartsfinalen. 

Och vann även möte två, tack vare mål av en trio slutspelsmålsdebutanter (3-2).

För det var en smula brokig trio, med en gemensam nämnare, som avgjorde matchen.

Samtliga tre Brynäs målskyttar gjorde nämligen sina allra första mål i slutspelssammanhang.

Först ut: forwardstalangen Linus Ölund, som öppnade målskyttet i Gavlerinken i början av andra perioden med en riktig fräckis. 19-åringen stod snett bakom målet och vallade i sin andra slutspelsmatch i karriären in pucken via Linköpingsforwarden Niklas Fogström och förbi helt ställde Marcus Högberg.

Näste man att få in sitt första slutspelsmål i karriären: backen Jonathan Pudas.

Linköping - som visade upp en helt annan bestämdhet i såväl passningsspel som skytte i den här matchen - hade vänt och tagit ett litet grepp om matchen i mitten av andra perioden.

Men den 23-årige Brynäsbacken - som är inne i sitt livs första SM-kvartsfinal - såg chansen att skriva in sig i slutspelsrullorna när lagkamraten Ponthus Westerholm krutade på ett skott som fällde Linköpingsstjärnan Broc Little till isen innan pucken studsade ut till Pudas som kvitterade med en kanon han också.

Linköpings forwardsstjärna såg däckad ut där en stund men kom något byte senare tillbaka i spel.

Då var det Simon Bertilssons tur att ta sig in i den där brokiga trion.

Brynäsbacken var med och tog SM-guld med Gävlelaget 2012 men är mer känd för sitt defensiva spel och överraskade säkert en och annan när han fick och tog chansen att göra sitt första slutspelsmål - i sin 34:e slutspelsmatch - i karriären.

Linköpingsbacken Kristian Näkyvä skakade uppgivet på huvudet när reprisen vevades på jumbotronen eftersom det var han som drällde med pucken innan Simon Bertilsson fick den på bladet och vände tillbaka matchen till 3-2 med ett skott rakt framför slottet.

Brynäs har därmed 2-0 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista