Norrköping

Spin of Hope - trampande för ett gott syfte

1:16 min

Idag sitter 30 000 personer på spinningcyklar och trampar under 12 timmar för att samla in pengar till Barncancerfondens lokala föreningar som stöttar familjer vars barn har drabbats av cancer.

Det är Spin of Hope som pågår.

Friskis och Svettis Ingelsta i Norrköping är några som är med och kör. 

Anna Öst som är träningsansvarig berättar att dom har femtio cyklar som femtio lag turas om att hålla igång mellan sju på morgonen och sju på kvällen.

– Sen har vi några som själva cyklar tolv timmar i sträck. Dom betalar för en cykel och pengarna går oavkortat till barncancerfonden. Jag frågade en kille som cyklade tolv timmar förra året om han skulle kunna tänka sig att göra det igen då sa han frågar du nu säger jag nej men om du frågar om ett tag säger jag nog ja. Och han ska cykla tolv timmar i år igen, säger hon.

Förra året samlades hela fem miljoner över hela landet på lag som betalade för att vara med och aktiviteter som arrangörerna styr upp lokalt kring eventen och i år hoppas man kunna samla in ännu mer pengar berättar Anna Öst och engagemang är det ingen brist på

– Stämningen denna dag tror jag gör att det är som gör att många vill vara med.

Både dem som är helt nya med spinning och inbitna spinningfantaster får vara med. En avelarn är Johan Oddman:

– Nämen det är ju jättekul att vara med och bidra det är ju en superbra sak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista