IFK Norrköpings supportrar på bortamatch i Kalmar. Foto: Patric Söderström/TT
Flera bengaler brann tändes på läktaren. Arkivbild. Foto: Patric Söderström/TT
Norrköping

Polisen har gripit 34 personer under fotbollsfesten

I eftermiddag är det allsvensk premiär för Norrköping som tar emot Hammarby och polisen har bemannat upp.

Det fanns en risk för ordningsstörningar, eftersom det var två publikpopulära lag som skulle mötas, enligt polisen. Förutom Norrköpingspoliser fanns också supporterpolis från Stockholm på plats som har större kännedom om Hammarbys supportrar.

– Redan här i den allsvenska premiären har vi en av årets största publikmatcher i Norrköping. Vi både tror och hoppas att det blir en riktig folkfest, säger polisens kommenderingschef Robert Wallén i ett pressmeddelande.

Strax efter 15 hade bussarna med Hammarbyfans kommit till Norrköping och polisen jobbade då med att hålla isär lagens supportrar. 

Under kvällen har polisen gripit 21 personer för ordningsstörning och 12 personer för berusning. En person har också gripits för grov misshandel utanför arenan under matchen, men det verkar enligt polisen inte som att det har något samband med matchen.

En person fick också avvisas av polisen och tre anmälningar har skrivits om narkotikabrott. 

Polisen har också genomfört ett 60-tal visiteringar, bland annat för pyroteknik. Ett 30-tal bengaler brann vid hemmapublikens läktare så ordningsvakter och polis gick upp dit i syfte att lugna ner situationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".