Polisbil. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Norrköping

Polisen misstänker att kvinnan blev skadad före branden

2:50 min

Polisen misstänker att den kvinna som fick föras till sjukhus med allvarliga skador efter en villabrand i Svärtinge i går kväll, fick sina skador innan branden bröt ut.

Den skadade kvinnan fördes först till Vrinnevisjukhuset i Norrköping, men flyttades senare till Universitetssjukhuset i Linköping. Polisen har dock kunnat höra henne.

– Vi misstänker att kvinnans skador har åsamkats innan branden, mer än så kan jag inte säga, säger Torbjörn Lindqvist som är vakthavande befäl vid polisen.

En man i 50-årsåldern är misstänkt för mordbrand och grov misshandel.

Polis och räddningstjänst larmades till platsen vid klockan halv nio på kvällen av personer som sett lågor slå ut från ett hus. Kvinnan fick hjälp för att ta sig ut från den brinnande villan.

Polisen har under natten haft tekniker på plats, som har inlett en teknisk undersökning. I huset, som har brunnit ned, är det än så länge för tidigt att utföra tekniska undersökningar. Branden släcktes under natten

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".