Ted Gärdestad håller i en blombukett.
Ted Gärdestad när det begav sig. Nu får hans sånger ny skrud. Foto: Pressens Bild / TT
Norrköping

Ted Gärdestads musik får nytt liv genom SON

15 min

Ted Gärdestads musik får nytt liv när arrangören och producenten Peter Nordahl efter två års arbete nu grävt fram sångspår som han musiksatt med Norrköpings symfoniorkester.

”Ted Gärdestad: Signerat Peter Nordahl” är ett album där Nordahl lyft bort originalinstrumenten, behållit enbart Teds originalsång och ramat in sången med nya orkestrerade arrangemang framförda av Norrköpings Symfoniorkester.

– Jag kände till Teds Gärdestads musik, men jag kanske inte har tidigare lyssnat på allting jättenära. Men nu gjorde jag det och kände direkt att det här kunde bli väldigt poetiskt. Att jag kunde sätta det i ett helt annat kontext, säger Peter Nordahl.

Hör Kalle Kovács långa samtal med producenten Peter Nordahl om arbetet med projektet. Bland annat om urvalsprocessen, skivbolagsdirektören "Atkinson" som rullade upp Teds kassettband på en penna och tog med spåren i bröstfickan till London och förstås om de stora känslorna i Ted Gärdestads musik. 

På fredag 28 april spelas nya albumet med Ted Gärdestads musik live här i P4 i P4 live.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".