Bygge i Norrköping.
Foto: Peter Kristensson/Sveriges Radio
Östergötland

Bostadsbolagen blickar framåt

1:28 min

Det är goda tider för bostadsbolagen med stor efterfrågan på bostäder och samtidigt få eller inga tomma lägenheter.

 Men de goda tiderna kan bli ännu bättre hoppas de stora hyresvärdarna och bostadsbolagen i Norrköping och Motala som på varsitt håll idag arrangerar en temadag kring bostäder.

– Jag hoppas att de som har frågor och funderar på att flytta kan få svar på sina frågor och samtidigt kan vi visa upp vilka möjligheter det finns i Motala, säger Jessica Hallros som är projektledare för BoTorg Motala.

Det är första gången kommunen arrangerar BoTorg där förutom kommunen även fastighetsägare och byggherrar ska finnas på plats för att ge en bild av bostadsmarknaden i Motala.

Även i Norrköping arrangerar kommunen en temadag kring bostäder under namnet Bostadssafari. Bland annat erbjuds en stadsvandring i centrala Norrköping och några av de nya bostadsprojekten visas.

Precis som i Motala finns förhoppningar om en ännu ljusare framtid för bostadsmarknaden i Norrköping.

– Det här är inte bara för Norrköpingsbor utan vi vet att stan kommer att växa och vi vill vara attraktiva även för såna som bor i andra länder eller andra städer, säger Lars Lövgren som är marknadschef på kommunala Hyresbostäder i Norrköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".