Linköpings kommuns kommunlantmäteri uppdaterar sin bilddatabas med nya foton på våra gator, gång- och cykelvägar. Fotograferingen utförs av företaget CycloMedia.
Foto: Pressbild
Linköping

Kommunen: Fotoföretaget borde ha sökt tillstånd

Det är inte kommunens ansvar att söka fototillstånd. Det menar Linköpings kommun i ett pressmedelande. Samtidigt har en kamerabil återigen stoppats vid ett skyddsobjekt, det uppger Corren.se

Linköpings kommun har nu pratat med det företag som utvör fotograferingar på uppdrag av kommunen och vars fordon stoppades utanför det militära skyddobjektet och flygplatsen Malmen.

Polisen har inlett en förundersökning om brott mot skyddslagen

I ett pressmedelande nu på eftermiddagen skriver kommunen att de anser att de köpt en tjäns av företaget och att det därmed är företaget som skulle ha ansvarat för att söka de tillstånd som krävs

Samtidigt rapporterar Corren.se att en av företagets kamerabilar återigen fotograferat ett skyddobjekt. Den här gången FOI i Linköping.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".