Specialistundersköterskan Elisabeth Tham Skhiri
Specialistundersköterskan Elisabeth Tham Skhiri Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Linköping

"Bra sätt att använda vår kompetens"

1:08 min

Det är inte bara cheferna och sjuksköterskorna som är nöjda med införandet av specialistundersköterskor inom hemsjukvården.

I morse berättade vi om hemsjukvården i Linköping där man använder sig av  specialistundersköterskor. En resurs som är till stor hjälp menar de ansvariga. Vi ska nu träffa Elisabeth Tham Skhiri en av de få specialistundersköterskor som idag jobbar inom hemsjukvården i Linköping. 

– Jag tycker att det är jätte bra och mer utvecklande och man lär sig hela tiden nya saker, berättar specialistundersköterskan Elisabeth Tham Skhiri. 

För några år sedan bestämde hon sig att komplettera sin undersköterskeutbildning. Hon gick en ettårig vidare utbildning på yrkeshögskolan. Efter det fick hon jobb som specialistundersköterska och jobbat tillsammans med sjuksköterskorna inom hemsjukvården. Som undersköterska kan man få i uppdrag att hjälpa en äldre med personlig hygien, toalettbesök, av- och påklädning eller promenader. Men som specialistundersköterska har hon fått helt andra arbetsuppgifter.

– Det är såromläggningar, dosettdelningar  plus katetsättning och provtagningar som vi får göra, säger Elisabeth Tham Skhiri.

Är det till någon hjälp för sjuksköterskorna?

- Det är till stor hjälp för sjuksköterskorna så att de har tid med annat, menar specialistundersköterskan Elisabeth Tham Skhiri.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".