Micke Cederberg.
Foto: Lisen Elowson Tosting/ Sveriges Radio
Norrköping

Micke har makt över Eurovisionspoäng

2:30 min

I kväll avgörs det vem som blir årets vinnare av Eurovision Song Contest.
En av dem som är med och tar fram vinnaren är Sverige Radios medarbetare Micke Cederberg, ordförande för den svenska expertjuryn.

– Det är höjdpunkten att få tycka till efter mitt eget tycke och smak, säger Micke Cederberg.

Han och de övriga fyra svenska jurymedlemmar som tillsammans med övriga länders jurygrupper står för hälften av poängen som delas ut i tävlingen, har redan lagt sina röster. Det gjorde de under fredagen efter att de tittat på genrepet tillsammans. En sammankomst som är lite speciell.

Jag tror han hamnar runt en femteplats

– Att se ett genrep tillsammans utan att vi får prata med varandra under tiden och kommentatorernas röster är bortklippta. Det är speciellt, säger Micke Cederberg.

Rösta på Sverige får inte den svenska jurygruppen göra men en gissning hur det går för Robin Bengtsson ikväll kan vi ändå få av den svenska juryns ordförande Micke Cederberg.

– Jag tror att han hamnar runt en femteplats, hans musikstil känns rätt i tiden och han har inte så många konkurrenter i samma genre. Det kommer att gynna Robin Bengtsson, tror Micke Cederberg. 

Har du röstat rätt nu då?

– Det tror jag. Jag ångrar iallafall ingenting, säger Micke Cederberg till P4 Östergötland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".