Per Florén.
Per Florén. Foto: Titti Elm/Sveriges Radio
Linköping

Vad betyder dagens förändringar för morgondagen?

0:35 min

Det var ett samtalsämne på Brandkonferensen i Linköping idag. Per Florén från Kairos future visar ett framtidsscenario som kan verka skrämmande.

På uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap visar Per Florén med kollegor vilka problem vi kan komma att stå inför år 2030.

- Det handlar bland annat om riskerna för virusattacker, men också klimatförändringar som kan leda till naturkatastrofer och inte minst andra samhällsförändringar, t ex med människor från olika kulturer och deras förväntningar, vilka krav ställer det på oss?

Efter föreläsningen kom några kommentarer om att framtidsbilden är dystopisk. Per Florén konstaterar att det är mänskligt att bli rädd. Han säger:

- Det som lyfts fram är det som kommer att bli annorlunda. Det ovana i det som beskrivs gör att en del blir rädda, men mycket i samhället kommer vara sig likt även om 10 år. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".