Chef utredningsenheten Jan Staaf, spaningsledare Gunilla Broman, Johan Levin regionala utredningsenheten
Chef utredningsenheten Jan Staaf, spaningsledare Gunilla Broman, Johan Levin regionala utredningsenheten Foto: Peter Weyde / Sveriges Radio

Intensiv spaning efter dubbelmordet

"Vi kommer att avvakta den rättsmedicinska undersökningen"
0:49 min

Polisen intensifierar nu arbetet kring det dubbelmord som upptäcktes i en fastighet på landet utanför Mantorp mellan Linköping och Mjölby igår kväll.

Man vet ännu inte exakt när dådet inträffade och paret mördades. Nu väntar man på att få det svaret från rättsmedicin. Johan Levin är chef för regionala utredningsenheten vid Polisområde Öst i Linköping.

– Det är ju naturligtvis oerhört viktigt för oss att veta i vilket tidsperspektiv vi ska börja utreda det här också. Men vi kommer att avvakta den rättsmedicinska undersökningen som kommer att ske i närtid och därefter hoppas jag att vi kan få et svar på litet mer precist när det här brottet kan ha inträffat.

Och även ett tänkbart motiv är än så länge okänt hävdar polisen. Man har ännu ingen misstänkt gärningsman eller misstänkta gärningsmän.

25 poliser arbetar just nu med ärendet som är att betrakta som mycket ovanligt enligt Johan Levin.

– Däremot så vet vi ju att under en 10 till 15 årsperiod tillbaka så har det funnits en del sådana här fall där personer i övre medelåldern har blivit angripna i sina hem och då har de oftast bott ute på landet. Det är alltid lika fruktansvärt när det inträffar och gör det lika viktigt att klara upp ett sådant här brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".