Marwa hemma i Ödeshög. Arkivbild: Rosmari Karlsson/Sveriges Radio
Marwa hemma i Ödeshög. Arkivbild: Rosmari Karlsson/Sveriges Radio
Ödeshög

Marwas advokat kritisk till avvisningsbeslutet

1:09 min

Igår kom beslutet att nioåriga Marwa från Ödeshög inte får stanna i Sverige. Trots att mamman fått ensam vårdnad ska hon utvisas till Marocko. 

Lyssna på hela intervjun med advokat Baharak Vaziri längst ner i artikeln

Migrationsverket anser inte att det finns skäl att ändra det tidigare beslutet om avvisning. Marwas identitet anses inte helt styrkt, dessutom har Marwas pappa inte gett något medgivande till att hon får stanna i Sverige.

Marwas advokat Baharak Vaziri är starkt kritisk till beslutet. 

– I det tidigare avvisningsbeslutet i år står det tydligt och klart att mamman och Marwa har gjort en DNA-analys och att det är styrkt att hon är mamma. Men i det här beslutet tycker man inte att hon gjort sin identitet sannolik, vilket är väldigt anmärkningsvärt. 

Vad tänkte du när ni fick det här beslutet?

– Jag blev väldigt förvånad eftersom rent juridiskt, när man väl har prövat en sak då kan man inte sen ge ett avslag på något som redan är prövat.

Vad säger Marwa och hennes familj?

– De är jätteledsna. Jag kan säga att kampen är långt ifrån över. Vi håller på att skriva ett överklagande och vi kommer skicka in det idag. Sen får vi vänta och se vad Migrationsdomstolen säger om överklagandet. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".