Shanga Aziz och Rogiero Silva.
Shanga Aziz och Rogiero Silva från Locker Room Talk. Foto: Cia Sivertsdotter/Sveriges Radio
Finspång

De kan vinna EM i Ung Företagsamhet

1:33 min

Finspångsföretaget Locker Room Talk snackar jämställdhet i omklädningsrum med killar som är 10-14 år gamla. Bakom företaget står Shanga Aziz och Rogiero Silva och de är Sveriges representanter i EM i Ung Företagsamhet i Bryssel.

Lyssna på hela intervjun med Shanga Aziz längst ned i artikeln.

– Det går jättebra. De killar vi träffar tar verkligen till sig till det vi pratar om med tanke på att de inte har samma fördomar som många äldre kanske har. Vi blir den första kontakten och därför blir det lättare att jobba med frågan, förklarar Shanga.

Locker Room Talk vann tidigare SM i Ung Företagsamhet och i EM deltar 37 länder och företag. Tävlingsmomenten är företagsrapport, företagspitch och monter. Dessutom är andra företag på plats och ordnar egna tävlingar - bland annat Facebook.

– Vi är väldigt ödmjuka över att vi är här och är inte fokuserade på att vinna. Vi visar upp och berättar om vår idé och förklarar varför vi tycker det är viktigt med jämställdhet inom idrott. Vad som händer sen kan vi inte kontrollera, säger Shanga.

EM i Ung Företagsamhet startar idag tisdag och avslutas på torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista