Motalabadet var uppskattat av många.
Motalabadet var uppskattat av många. Foto: Motalabadet.
Motala

Motalabadet tvingas stänga redan i dag

0:32 min

I dag stängde Motalabadet efter 45 år. Badet skulle egentligen lägga ner efter säsongens slut, men sedan vattenpumpen gått sönder togs beslutet om stängning redan nu.

Hör hela intervjun med Michael Thorén längst ner i artikeln

I 45 år har Motalaborna kunnat simma i utomhusbassängerna på Motalabadet. Sedan nio år tillbaka är det Motala Triathlon Club och Motala simsällskap som har skött driften av badet.

Michael Thorén, chef för Motalabadet, berättar att vattenpumpen gick sönder i går morse vilket betyder att det inte går att rena vattnet. Eftersom badet ändå antagligen skulle stängas ner den här säsongen kommer det inte investeras i en ny pump. I dag tog därför beslutet att stänga badet.

– Vi har kämpat jättemycket varje år. Men nu sjunger det på sista versen och det har vi känt av.

Utomhusbadet har stora renoveringsbehov och de investeringar som hade behövts för att fräscha upp reningsverk, bassänger och omklädningsrum har inte gjorts.

– Det är så pass litet och kommunen har stått i valet och kvalet. Vi har ju en simhall i Motala som också behöver renoveras. Kommunen vet inte heller vad de ska göra med det här området. 

Badet har betytt mycket för den idrottsliga verksamheten berättar Michael Thorén. 

– Många motalabor vill också ha ett utomhusbad, det ser man på de som är ute nu på morgnarna för att simma under öppen himmel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista