Ödeshög

Silo blir bostäder i Hästholmens hamn

4:46 min

Den gamla träsilon i Hästholmens hamn ska bli bostäder. Som P4 Östergötland tidigare rapporterat om råder det bostadsbrist i Ödeshög, och intresset är stort för de planerade lägenheterna.

– Vi visste inte vad vi skulle göra med det här gamla magasinet för ett antal år sedan. Vi diskuterade med kommunen och det slutade med att vi kom fram till att det ska bli bostäder, Mikael Cornell, ordförande i kommunala bolaget Hästholmens Hamn- och Magasin AB.

Detaljplanen är framtagen och PEAB arbetar med att sälja lägenheterna. Enligt Mikael Cornell är det stort intresse för de planerade bostäderna. 

– Det är ett fantastiskt läge och vi behöver fler bostäder i Ödeshögs kommun, så det är bra att vi kan hjälpas åt kommun och privata aktörer. 

Silon i Hästholmens hamn är en byggnad i trä från slutet av 30-talet. Den är tio våningar hög och kommer att bli ännu lite högre i samband med att man bygger nytt. 

– Det är ett synligt märke för Hästholmen och därför ska den också se likadan ut även om den rivs och byggs upp igen. Vi är måna om att ha en bra och trevlig hamn med många aktörer, dykare, fiskare, båtfolk, många besökare, campinggäster.