Fotboll

Fortsatt tufft för ÅFF

2:24 min

Åtvidaberg förlorade ännu en match mot ett topplag i superettan med stora siffror. Dalkurd var för starka på Kopparvallen och vann med 4-1.

ÅFF har nu fått möta topplagen Brommapojkarna hemma, Öster borta och under söndagen Dalkurd hemma. Det har blivit genomgående stora förluster. 

– Idag var det inget vidare. Vi är inne i en tuff period och möter bra lag. Vi har 1-12 på tre matcher. Det är inte alls bra, säger Gustav Jansson, målvakt i Åtvidaberg. 

Mot Dalkurd såg det till en början bra ut innan den före detta spelaren i Åtvidaberg Ammar Ahmed fick en drömträff med en skott som gick in via ribban. Därefter blev det lite oroligt i det östgötska försvaret.

När Richard Yarsuvat gjorde det andra målet var ÅFF-försvaret helt bortspelade och hängde inte med.

– Vi har svårt att ta oss ur underlägen. När vi väl släpper in det första målet så kommer vi inte tillbaka till den standarden där vi vill ligga. Idag möter vi ett bra lag med skickliga spelare. Vi ska inte dra för stora växlar av just den här matchen, fortsätter Gustav Jansson.

Han vet hur laget ska komma tillbaka.  

– Det gäller att börja om från början och hitta det defensiva spelet först och främst. Sedan får vi bygga vidare därifrån.  

Superettan

Åtvidaberg-Dalkurd 1-4 (0-2)

0-1 Ammar Ahmed (26), 0-2 Richard Yarsuvat (32), 0-3 Richard Yarsuvat (47), 0-4 yukiya Sugita (87), 1-4 Simon Marklund (90).

Publik: 1 741.