Coachen tipsar – så fixar du att börja jobba igen

0:53 min

Höstångest eller jobbpepp? Idag är många tillbaka på jobbet efter semestern. Coachen Inger Hansson ger tips om hur du gör för att klara omställningen.

Idag är det många som börjar jobba igen efter en förhoppningsvis lång och härlig semester, och att gå till jobbstress efter lata dagar i hängmattan kan vara tufft. Inger Hansson är coach inom arbetsglädje och tipsar om hur man kan tänka för att göra omställningen lite lättare.

– En tanke som underlättar att gå till jobbet är att tänka "Vad behövd jag är". För alla som har ett jobb är ju behövda i någon form. Fanns inte du där på ditt arbete, hur skulle det gå då?, säger Inger Hansson

Men om det är pest och pina att börja jobba igen efter semestern så kan det vara läge att börja tänka på att skaffa ett jobb som man trivs bättre med. Menar Inger Hansson.

– Frågan är, är det ett medvetet val det jobb man har idag? Det kan låta som ett lyxproblem. Kan man verkligen välja ett jobb? jag tror att alla jobb ger en viss erfarenhet. Men har man hela tiden tanken att det här är ett måste, det är inte något jag vill. Då kan man sträva mot att hitta ett jobb som man går till för att man vill, säger Inger Hansson.

Hon vill också uppmuntra oss att ta lite mer risker i vårt arbetsliv.

– Jag tror att vi ska våga lite mera. Ibland tror jag att tryggheten kan vara större än vår förmåga att våga ta en risk.