Fotboll

Äntligen seger för segt Norrköping

0:39 min

Efter fyra raka förluster så ställdes IFK Norrköping mot jumbon AFC United. Inte ens det verkade hjälpa ett trögt "Kamraterna" – men i matchens slutskede lyckades man avgöra.

Sebastian Andersson gjorde sitt femte mål för säsongen när han tajmade en högerhörna perfekt med pannan i den 87:e minuten, något som säkrade en mycket efterlängtad seger för Norrköping.

– Det var precis en sån här vinst vi behövde, sa Sebastian Andersson, som var inhoppare i andra halvlek. Och sedan alltså matchavgörare.

– Vi vet ju att vi kan spela bra, så vi vet att spelet finns där någonstans. Den här segern ger oss rätt känsla och något att jobba vidare på, säger Andersson till Radiosporten.

Annars var det gästande jumbon AFC United som bjöd upp till spel. Ett tätt försvar, med snabba omställningar, gjorde att de orangeklädda Eskilstunalaget hade i princip alla matchens farliga lägen. Det var inte förrän i slutet av matchen som Norrköping tryckte på och dessutom hittade mål. Efter 70 minuter hade hemmalaget nämligen inte haft ett enda avslut på AFC-målet.

– Vi har massor av chanser. Hörnor, inlägg, stolpe, ribba. Fotboll handlar att göra mål och vi gör ingenting, sa AFC:s Daniel Björnqvist till Radiosporten 

För AFC United tyder nu nästan allting på att man kommer få lämna allsvenskan efter bara en säsong. Laget har nio poäng upp till Sundsvall på kvalplats.