Larm om skottlossning i Berga i Linköping.
1 av 4
Larm om skottlossning i Berga i Linköping. Foto: Peter Weyde
Avspärrningar efter att det larmats om skottlossning i Berga.
2 av 4
Avspärrningar efter att det larmats om skottlossning i Berga. Foto: Peter Weyde
Avspärrningar i Berga centrum.
3 av 4
Avspärrningar i Berga centrum. Foto: Peter Weyde
Polis vid avspärrning
4 av 4
Polisen jobbar på platsen där den misstänkta skottlossningen ska ha skett. Foto: Raina Medelius
Linköping

Fortfarande ingen gripen efter skottlossningen

0:33 min

Vid klockan kvart i fyra igår ägde en skottlossningen rum i stadsdelen Berga i Linköping igår. Vid den tekniska undersökningen på platsen har tre tomhylsor hittats. Fortfarande finns ingen gripen för skjutningen.

Under gårdagen var det flera personer som larmade polisen om att det förekommit skottlossning i Berga. Det finns fortfarande ingen misstänkt för skjutningen och det finns heller inga uppgifter om att någon ska ha skadats.

– Det har inte kunnat säkras något blod på platsen eller liknande som kan kopplas till skottlossningen. Så vi kan med ganska stor säkerhet säga att ingen person har blivit skadad. Det har inte heller kommit in någon med skottskador till något av sjukhusen i området, säger Eva Nemec Nord, vice chefsåklagare och förundersökningsledare.

Kopplingar till kriminella grupperingar kan inte uteslutas enligt Eva Nemec Nord.

– Vi tittar på det scenariot också, men det är ett scenario av många. Utredningen är inte låst och jag kan inte bekräfta att det finns några gängkopplingar utan vi jobbar utifrån den bilden som utredningen ger oss. 

Polisen har nu säkrat bevis och avspärrningarna på platsen är hävda. Enligt polisen finns det flera vittnen till händelsen och under dagen kommer polisen att vara på plats med en bil för att samla in ytterligare vittnesmål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".