Polisavspärrning
Foto: Johan Nilsson/TT
Linköping

Nya uppgifter om våldtäkten i Linköping

0:36 min

Polisen är fortfarande intresserade av vittnesuppgifter rörande våldtäkten som inträffade i Linköping förra veckan, efter att en tonårsflicka stigit av en buss. Kammaråklagare Elin Åkerberg som har hand om fallet kompletterar nu uppgifterna.

Det var vid 9-tiden på torsdagskvällen förra veckan som en tonårsflicka ska ha utsatts för en våldtäkt av en okänd man i samband med att hon klev av en buss 11 mot Johannelund i Linköping. 

Kammaråklagare Elin Åkerberg berättar nu att bussen avgick 21.05 från resecentrum i Linköping, inte 21.35 som tidigare rapporterats i media. Nya uppgifter är även att flickan klev av bussen vid hållplatsen Loftgatan i Tannefors. Våldtäkten ska sedan ha skett i närheten till busshållplatsen. En teori är att gärningsmannen kan ha åkt med bussen.

– I nuläget tar vi in den tekniska utredningen vi kan från bussen, såsom övervakningsfilm. Vi håller på att gå igenom det.

Polis och åklagare vill fortfarande ha in vittnesuppgifter från allmänheten. 

– Vi är intresserade av alla typer av vittnesuppgifter från personer som har befunnit sig i det här området vid den här tiden. Och även om någon har gjort någon iakttagelse på den aktuella bussen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".