fsdf
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Linköping

Anmälan om utomhusvåldtäkt i centrala Linköping

0:40 min

Igår kväll fick polisen in en anmälan om en våldtäkt som ska ha skett i området kring Repslagaregatan i centrala Linköping. Det är den andra utomhusvåldtäkten som anmälts på en vecka.

Mellan sju och halv åtta under gårdagskvällen ska en våldtäkt ha inträffat vid Repslagaregatan i centrala Linköping. Anmälaren är en flicka under 18 år. Åklagare Kajsa Malmström som leder utredningen är mycket förtegen om ärendet, men efterlyser vittnesuppgifter. 

– Vi är naturligtvis intresserade om det finns personer som har gjort iakttagelser under den här tidsperioden i det här området. Om de sett något som varit avvikande eller något som de tror kan vara av intresse för oss, så vill vi gärna att de kontaktar polisen, säger åklagare Kajsa Malmström.

Den misstänkta våldtäkten inträffar knappt en vecka efter det att en tonårsflicka anmält att hon blivit våldtagen strax efter 21-tiden, efter att hon klivit av en buss vid Loftgatan i Tannefors. Även i det fallet har polisen efterlyst vittnesuppgifter från personer som åkt med den aktuella bussen eller befunnit sig i området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".