Anna Lövheim, näringspolitisk chef på Östsvenska handelskammaren.
Anna Lövheim, näringspolitisk chef på Östsvenska handelskammaren. Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio.
Söderköping

"Det är viktigt för hela Sverige att vi får ett bra flöde här"

0:32 min

Idag träffas ett 50-tal representanter för näringslivet och företagare i Söderköping med omnejd för att diskutera frågan om hur regionen kan dra nytta av den nya sträckningen av E22:an.

I nästa vecka väntas besked om när Trafikverket kan börja bygga den drygt en mil långa sträckningen av E22:an som ska gå sydväst om Söderköping. Trafiken kommer inte längre att passera centrala Söderköping när vägen står klar runt 2025 och frågan som står på dagordningen vid mötet idag är hur det här kommer att påverka ortens företagare och näringsliv.

– Vi ser jättestora möjligheter med den nya sträckningen. Vi frigör exempelvis ytor som idag tas upp av tungt trafik som skapar irritation med köer och svårigheter att knyta ihop staden, säger Anna Lövheim, näringspolitisk chef på Östsvenska handelskammaren till Sveriges Radio som är en av dagens föreläsare på mötet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".