Christian Gustavsson (M), kommunalråd i Linköping.
Christian Gustavsson (M), kommunalråd i Linköping. Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio

Östergötland kräver Kinberg Batras avgång

"Jag tror att vi närmar oss en punkt utan återvändo"
1:33 min

Moderaterna i Östergötland meddelade på torsdagskvällen att de ställer sig bakom kravet på M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång. Något senare meddelade Jämtland samma sak. Det är nu elva länsförbund som kräver att hon går.

– Vi tycker att det är tydligt att Moderaterna behöver välja en ny partiledare, vilket vi också tidigare gett uttryck för. Den andra delen är att vi tycker att det borde vara en bra idé om hela partistyrelsen ställer sina platser till förfogande, säger förbundsordförande Christian Gustavsson.

I och med att mer än en tredjedel av de totalt 22 länsförbunden ställt krav på avgång kan de nu kräva en extrastämma om ny partiledare.

– Jag tycker att det är för tidigt att gå den väldigt formella vägen. Jag tror att vi närmar oss en punkt då det faktiskt inte finns någon återvändo. Man kan inte vara partiledare för ett halvt parti eller ett tredjedels parti, säger Christian Gustavsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".