Betty Malmberg, Paul Lindvall och Sofia Jarl.
Betty Malmberg, Paul lindvall och Sofia Jarl. Foto: Pressbild (Malmberg), Sveriges Radio
Östergötland

Flera skäl till att byta ut hela partistyrelsen

1:26 min

Östergötlands moderater anser att hela partistyrelsen bör bytas ut för att få den nystart som partiet behöver.

Bland de moderata distrikten i landet var Östergötland nästan ensamma om att även kräva att hela partistyrelsen bör bytas ut när frågan om Anna Kindberg Batras framtid diskuterades.

Ödeshögsbon Betty Malmberg som sitter i riksdagen säger att det kan ge en ny partiledare en chans att påverka vilka som ska sitta i partistyrelsen.

Det har inte något att göra med hur förtroendet ser ut för länsordförande Christian Gustafsson som sitter i partistyrelsen i dag.

– Jag har förtroende för Christian säger Betty Malmberg.

Linköpings oppositionsråd Paul Lindvall ställer sig bakom kravet på hela partistyrelsens avgång liksom Motalas oppositionsråd Caroline Unéus.

– Det är inte bara partiledarens sak att se till att allt fungerar utan hela styrelsen säger Caroline Unéus.

Länsförbundsordförande Christian Gustafsson tror inte att alla i partistyrelsen ska bytas ut men att valberedningen ska ges det utrymmet.

Han menar också att det kan vara så att man inte vill sitta kvar i partistyrelsen beroende på vem som bli ny partiledare.

Anna Kindberg Batra fortsätter på partiledarposten till en efterträdare kan väljas. 

Norrköpingsmoderaten Sofia Jarl hoppas att valberedningen blickar ut över kommunerna i landet när de ska ta fram kandidater till posten.

– Det kan ju finnas oslipade diamanter som kan vilka problem kommunerna brottas med och som kan ta sig an riksdagspolitiken från det hållet säger Sofia Jarl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".