Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande i Linköping,
Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande i Linköping, Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
Linköping

"Skottlossningarna helt oacceptabla"

1:16 min

Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande i Linköping, om de två skottlossningarna som ägt rum inom loppet av två veckor.

En 26-årig man vårdas på Universitetssjukhuset för livshotande skador efter en skottlossning i stadsdelen Skäggetorp i Linköping i går kväll. Flera personer greps av polisen och samtliga anhölls under natten av åklagare.

– Det är helt oacceptabelt att vår medborgare ute i våra stadsdelar inte kan känna sig trygga, säger Kristina Edlund (S) som är kommunstyrelsens ordförande i Linköping.

Detta är den andra skottlossningen som ägt rum i Linköping på kort tid. För mindre än två veckor sedan ägde en skottlossning rum i Berga.

– Ur en kommuns perspektiv så är det fortsatt väldigt viktigt att vi jobbar med att våra medborgare ska känna sig trygga. Sen är det också ett långsiktigt arbete som vi måste jobba med både i offentlighet att vara mer närvarande ute i stadsdelarna. Vi vill också att fler ungdomar ska känna att de har en framtid i vår kommun, säger Kristina Edlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".