Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio
Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio
Åtvidaberg

Tung förlust för ÅFF

2:17 min

Bottenmötet mellan ex-allsvenskarna Åtvidaberg och Gefle slutade 0-2. För ÅFF väntar nu en lång höst där det handlar om att försöka rädda kontraktet.

– Klart att det är tungt att förlora. Men om vi delar upp det i två halvlekar. Det är en jämn match i första halvleken. Det är två lag som vill ha poäng. Ibland är man försiktig. Vi har tre bra chanser och de har också chanser varav en i stolpen men vi har också Pekka Lagerblom som nickar utanför, säger Roar Hansen tränaren i Åtvidaberg när han summerade den första halvleken.

I den andra tog Gefle över.

– Sedan kommer straffen och då får de energi. Tyvärr kommer 2-0 snabbt efter. Men på något sätt försöker ändå killarna kriga och vi skapar en del. Vi får också en straff och hade vi gjort mål på den så kanske vi hade kunnat forcera under övertiden. Vi har det tufft, konstaterade Roar Hansen.

Piotr Johansson (straff) och Deniz Hümmet gjorde målen för Gefle innan sista halvtimmen bjöd på en mindre utvisningskavalkad. Simon Helg i ÅFF liksom Jesper Florén och Anton Lans hos gästerna såg alla rött.

Gefle ligger fortfarande sist, nu på 19 poäng. Åtvidaberg är kvar på kvalplats, en poäng före.

Superettan

Åtvidaberg-Gefle 0-2 (0-0)

 0-1 Piotr Johansson (54 str), 0-2 Deniz Hümmet (59).
 Utv, Åtvidaberg: Simon Helg (74). Gefle: Anton Lans (90).

 Publik: 1 931.

Nicklas Pettersson/TT
nicklas.pettersson@sverigesradio.se

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".