Sebastian Andersson
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Fotboll

Klart: Anfallaren lämnar Norrköping

IFK Norrköping säljer sin anfallare Sebastian Andersson. Enligt klubbens hemsida är han klar för FC Kaiserslautern i tyska andraligan.

"Jag är glad över flytten till Tyskland och att få komma till en sådan traditionell klubb som FCK. Det här blir en stor utmaning för mig som jag kommer att ta itu med med full passion", säger Andersson till den nya klubbens hemsida.

Sebastian Andersson kom till IFK från Djurgården 2016 och gjorde då 14 mål. Enligt IFK Norrköpings hemsida så har man fått in bud på anfallaren under lång tid.

Han hade ett år kvar på sitt kontrakt med Norrköping och nu valde klubben alltså att anta ett bud från den tyska klubben.

Det innebär alltså att Norrköping tappar ytterligare en spelare. tidigare i år har ju klubben också blivit av med Niclas Eliasson och Nicklas Bärkroth.


Vi måste vara nöjda med det ekonomiska utfallet när vi har hamnat i det här läget med en spelare som har ett drygt år kvar på kontraktet, har haft anbud på sig en längre tid och har en vilja att flytta. Affären visar återigen att IFK Norrköping är en klubb där man kan utvecklas enormt mycket och sedermera få möjlighet att nå sina drömmar. Den här typen av försäljningar ger oss ett mycket bättre utgångsläge än det vi hade före den förra framgången som gjorde att så många av våra spelare blev attraktiva. Den här typen av försäljningar kommer också ge oss en större ekonomisk motståndskraft i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".