Kristina Edlund, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Linköping
Kristina Edlund, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Linköping Foto: Jonathan Engberg/Sveriges Radio
Linköping

Kommunalrådet: "Historia som skrivs"

Kristina Edlund om nybyggda Vallastaden
3:25 min

Kristina Edlund som är kommunstyrelsens ordförande i Linköping kände sig stolt och nöjd när Vallastaden öppnades för allmänheten under Lördagen.

– Det är fantastiskt att få se hur den här idén faktiskt är verklighet. Vi har sett många 3D-skissar och nu kan man se allt här i verkligheten, man kan känna på materialet, säger Kristina Edlund.

Även fast allt blev bra till slut så fanns det stunder när det såg mörkt ut för boende expot i Vallastaden.

Under 2013 var det speciellt många politiska oenigheter som behövdes klaras ut, innan man kom överens om skjuta till mer medel och att flytta fram expot ett år.

– Man glömmer bort att bostadsmarknaden för några år sedan inte var lika het och då hade vi inte alls lika många byggherrar på plats som vi har nu.

Kristina Edlund räknar med att Vallastaden kommer att vara ett intressant besöksmål många år framåt och tar upp expot Bo01 i Malmö som fortfarande besöks flitigt som ett exempel.

Hon hoppas att Linköpingsborna ska känna sig stolta över sin nya stadsdel och säger också att bemötandet under dagen har varit väldigt positivt.

– Jag tror att många känner att det är historia som skrivs idag och det är många som har kommit fram och ställt frågor idag. Jag har hört mycket positivt idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".