Coyntha Hernandez Sedvall
Coyntha Hernandez Sedvall
Åtvidaberg

Hon sprang extremlopp för översvämningsdrabbade familjen i USA

2:59 min

Coyntha Hernandez Sedvall tog sig an extremutmaningen att springa 5,7 mil i franska bergen – och passade samtidigt på att samla in över 10 000 kronor till översvämningsdrabbade familjen i Texas.

Coyntha Hernandez Sedvall menar att man ofta hör nyheter om vad som händer i världen, men det är svårt att ta till sig på riktigt innan det drabbar någon närstående.

– Min familj förlorade allt i stormen Harvey som drabbade Houston för en vecka sedan. Det här loppet var väldigt viktigt för mig och jag kände att jag ville hjälpa dem på något sätt. Så jag tillägnade det här loppet till dem.

Ett par timmar innan starten skrev hon på sociala medier att hon ville samla in pengar till sin översvämningsdrabbade familj. Och vännerna bidrog ekonomiskt för varje kilometer hon sprang.

 – Jag blev överraskad av all respons. Det var en morot för mig. Varje gång telefonen plingade blev jag mer och mer peppad att komma i mål. Det var verkligen någon som hjälpte mig att fortsätta! Och när jag kom i mål hade vi samlat ihop över 10 000 kronor tillsammans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".