Taket på en polisbil.
Den misstänkta gärningsmannen ringde själv och anmälde sig till polisen. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Motala

Misshandlad man avled på sjukhus

1:40 min

En man i 50-årsåldern avled av sina skador efter att ha blivit misshandlad i en lägenhet i centrala Motala under måndagseftermiddagen.

Strax innan 15.30 kommer ett telefonsamtal till polisen om en misshandel på en adress i Motala. Det är det misstänkta gärningspersonen, en man i 40-årsåldern, som själv ringer polisen.

– Han sa att han hade misshandlat en kamrat till honom, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

På adressen hittar polisen en svårt skadad man. Även den misstänkta gärningsmannen blir gripen och på platsen fanns då även en kvinna i 60 års-åldern. Hon bedömdes från början bara vara ett vittne, men greps senare som misstänkt för delaktighet i brottet.  

Klockan 16.06 meddelar sjukvården att den misshandlade mannen avlidit av sina skador. Polisen rubricerar i nuläget brottet som mord och man har inlett de första utredningsåtgärderna.

– Vi försöker klarlägga vad det är som har hänt, säger Björn Öberg.

Under kvällen ska de två misstänkta förhöras av polisen och därefter ska en jouråklagare ta beslut om de ska anhållas eller släppas. Fortfarande under tidiga morgonen har åklagare inte fattat beslut om eventuell anhållan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".