Mycket poliser var på plats och ett stort område spärrades av.
1 av 2
Två personer mördades i Mantorp för tre månader sedan. Ingen är gripen ännu, men polisen har gjort ett genombrott. Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio
Tejperna som paret bands med.
2 av 2
Här är silvertejpen som polisen tror sig ha spårat till en butik. Foto: Polisen
Dubbelmordet i Mantorp

Polisens genombrott i dubbelmordet

Dubbelmördaren i Mantorp går fortfarande fri. Men polisen har gjort ett genombrott: en träff på var den ovanliga silvertejpen som användes för att binda paret såldes.

Nu har det gått tre månader sedan det uppmärksammade dubbelmordet på ett äldre par utanför Mantorp och polisen har fortfarande inte gripit någon. Däremot har polisen nu fått en träff på den ovanliga silvertejp som användes för att binda det äldre paret.

Silvertejpen är 50 millimeter bred och utredarna har besökt över 30 butiker och pratat med tejpimportörer för att hitta var den säljs.

– Vi tror oss veta vilken återförsäljare det är, men vi har inte fått det forensiskt fastslaget av NFC. Men mest sannolikt har vi grepp om vilket inköpsställe det är, säger Patrik Sjögren som tillfälligt leder förundersökningen.

Polisen trodde först att återförsäljaren kunde finnas utomlands men nu visar det sig att den ligger inrikes, till och med i närområdet.

Patrik Sjögren är positiv till att brottet kommer klaras upp.

– Jag tror att det här kan lösas, säger Patrik Sjögren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".