Maria Bergendahl, miljö- och kulturansvarig informatör och Tommy Fransson, kyrkovaktmästare på Åkerbo församling förbereder plantering av det nya äppleträdet från biskopen.
Maria Bergendahl, miljö- och kulturansvarig informatör och Tommy Fransson, kyrkovaktmästare på Åkerbo församling förbereder plantering av det nya äppleträdet från biskopen. Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio P4 östergötland
Linköping

Fira kulturarvsdagen i Törnevalla kyrka idag

2:16 min

Temat för året är "Natur och kulturarv - miljöer med möjligheter", något som Åkerbo församling tagit fasta på när man visar upp den 200 år gamla Törnevalla kyrka som har en alldeles egen fruktträdgård.

Bakom kulturarvsdagen står riksantikvarieämbetet som vill öka intresset för kulturarv och kulturmiljöer. 

– På söndag kommer vi ha en gemensam samling kring kyrkans 200-årsfirande tillsammans med en hemvändardag som vi brukar ha varje år – samt den här kulturarvsdagen då, där vi lyfter det gröna kulturarvet berättar Maria Bergendahl, miljö- och kulturansvarig informatör på Åkerbo församling

Att göra egna blomsterbuketter, få sina äpplen och päron sortbestämda och att musta äpplen, är ett par av punkterna som står på programmet på söndag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".