Hockeymålvakt
Foto: Robert Nyholm/TT
Ishockey

Förlust i seriepremiären för LHC:s damer

1:53 min

Seriepremiär i Stångebrohallen för LHC:s damer och prestigemöte med Luleå. En jämn match mellan två förväntade topplag som till slut slutade med tung bortavinst med 2-3.

Första perioden inleddes lite trevande av hemmalaget Linköping där det var Luleå som dominerade och hade mest av pucken. Linköping hade svårt att hitta in i offensiv zon och få fast pucken.

– Jag tycker att vi spelar två perioder riktigt bra ishockey och det var väl första perioden som jag tycker att vi gav bort lite för enkelt, vi åkte inte lika mycket skridskor som vi vill göra. Då blir skillnaden väldigt stor mot ett sånt här lag, säger huvudtränare i LHC Madeleine Östling.

Efter den första perioden stod det också 0-1 till gästande Luleå och hela 3-8 i skott till bortalagets fördel.

Den andra perioden var starkare från hemmalaget, men det var gästerna som började bäst och utökade sin ledning till 0-2 efter elva minuter av andra perioden. Linköping tog sig dock in i matchen målmässigt bara två minuter senare när de i power play reducerade till 2-1. Det stod sig sedan in till den sista periodpausen.

I den tredje perioden fortsatte hemmalaget att växa men det var igen gästerna som utökade ledningen till 1-3, denna gång i power play efter cirka 17 minuter. Dock kom en reducering nästan omgående efter fint spel av hemmalaget, 2-3. Det var det närmaste Linköping kom och premiärmatchen slutade i förlust.

– Andra och tredje perioden, jag tycker att delar av den så tar vi över spelmässigt och åker mycket mer skridskor än vad de gör och man ser att det blir väldigt grinigt. De två perioderna, kan vi spela så i tre perioder då vinner vi på söndag, säger Östling när hon tittar framåt mot nästa match.

Nästa match som för LHC:s del är hemma, redan på söndag mot ett annat tippat topplag i form av regerande mästarna Djurgården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".