Christian Gustavsson (M)
Länsordförande Christian Gustavsson (M) berättar att länet nu enats om att nominera Ulf Kristersson. Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio
Östergötland

Även Moderaterna här nominerar Ulf Kristersson

1:24 min

Under förmiddagen har Moderaterna här i länet haft möte om vem de vill se som ny partiledare efter Anna Kinberg Batra - och svaret blev som väntat Ulf Kristersson.

Det här betyder att Ulf Kristersson nu har en majoritet med 102 röster - av totalt 200 - inför extrastämman den 1 oktober. Senast på måndag ska alla län ha lämnat sina förslag till valberedningen. 

– Vi har under två veckor haft kontakt med väldigt många av våra lokala företrädare, då blev det väldigt tydligt att det finns ett starkt stöd för Ulf Kristersson, säger Christian Gustavsson.

Han lyfter bland annat fram Kristerssons lugna och resonerande sätt att förhålla sig till politiken som en styrka. Ett annat stort plus är det faktum att Ulf Kristersson har stor erfarenhet av kommunpolitik både i Stockholms stad och i Strängnäs, och att det skulle kunna stärka partiets ställning inom det sociala området, säger Gustavsson:

-– Där uppfattas vi som svagare av väljarna idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".