Över 70 anmälda ekipage i Rally-SM
Över 70 anmälda ekipage i Rally-SM. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio P4 Östergötland
Östergötland

Förare och kartläsare kvar på sjukhus efter rallyolycka

Stefan Thaleman "Smällen var så hård att de fick klippas loss"
1:46 min

Två män fick allvarliga skador när deras rallybil körde av vägen och voltade vid Eksjöhult utanför Ulrika i förmiddags. Läget för de båda är nu stabilt.

Olyckan inträffade vid 10.30 under den pågående finalen av årets Rally-SM - East Sweden Rally - som körs i Linköping med omnejd. 

Tävlingsorganisationens ambulans och räddningsbil var snabbt på plats, men en av männen satt svårt fast och Räddningstjänsten fick arbeta med att få ut honom innan bägge fördes med ambulans till US i Linköping.

– Smällen var såpass hård att de fick klippas loss. Det var mer en säkerhetsåtgärd att just klippa loss de, för att ambulanspersonalen inte visste skadorna, säger Stefan Thaleman som är tävlingsledare.

Läget för båda förarna från Växjö respektive Älmhult, är stabilt. En utav de, en 45-årig man, Älmhult är allvarligt skadad men med stabilt tillstånd.

– Vi har tittat och ser att det var en olycka som inträffade för att det gick lite för fort. Vi ser ingenting konstigt i olyckan, säger Stefan Thaleman som är tävlingsledare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".