John Weinerhall
John Weinerhall sågar moderpartiets förslag om tiggeriförbud. Foto: Rosmari Karlsson

MUF-ordförande sågar förslag om tiggeriförbud

2:22 min

John Weinerhall, distriktsordförande för MUF Östergötland, är kritisk mot moderpartiets förslag om att förbjuda tiggeri.

I en debattartikel i Aftonbladet dömer Moderata Ungdomsförbundets ordföranden i tre distrikt, bland andra John Weinerhall, dömer ut moderpartiets förslag om att förbjuda tiggeri.

– Det är klart att vi ser problematiken som tiggeri för med sig. Men vi tror inte att ett nationellt tiggeriförbud är vägen framåt, säger John Weinerhall.

Han tycker att hemländerna ska ta mer ansvar. Men även att vi i Sverige ska underlätta för människor som tigger att få arbete här. Vidare tycker John Weinerhall att det är upp till markägaren om man vill ha tiggeriförbud eller inte.

– Vi tycker också att det är tveksamt om man kan förbjuda någon att sitta med en kopp utanför en butik medan någon står med en insamlingsbössa. Det går i princip att likställa med varandra. Vi vet inte hur man har tänkt att kringgå det här rent juridiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".