Anders Pantzar, verksamhetschef grundskolorna Norrköpings kommun
Anders Pantzar, verksamhetschef grundskolorna Norrköpings kommun Foto: Titti Elm/ Sveriges radio
Norrköping

Ordning i skolan är ett prioriterat område

1:07 min

Norrköpings kommun som kämpar med att förbättra resultaten i skolan är ordningsfrågan viktig, berättar Anders Pantzar, verksamhetschef för F-9 skolan i Norrköping.

Som P4 Östergötland tidigare har rapporterat är Mosstorpsskolan i Skärblacka en av Norrköpings skolor som har fokuserat på ordningsfrågan-

Rektor Johan Olofsson gått igenom samtliga anmälningar från förra året vad gäller elever som brutit mot skolans ordningsregler. Syftet var att få en bild av hur det gått till i de situationer när det skrivits en rapport om så kallat störande av ordning för att på sikt kunna skapa en bättre arbetsmiljö.

Anders Pantzar, verksamhetschef för F-9 skolan i Norrköpings kommun säger att politikerna har prioriterat tre olika områden för kommunens skola varav en av dem är ordning och reda:

– De prioriterade områdena är att öka kunskapen hos eleverna, skapa trygghet på skolorna och ledarskapet hos lärare, rektorer och förvaltningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".