Avgrävd fjärrvärmeledning i Norrköping.
Avgrävd fjärrvärmeledning i Norrköping. Foto: Björn Persson/
Norrköping

Stort fjärrvärmeavbrott - värmen tillbaka ikväll

0:57 min

En fjärrvärmeledning grävdes av i Norrköping under tisdagsförmiddagen. Enligt Björn Persson vid Eon säger att det är många hushåll som är drabbade.

Det var i samband med en styrd borrning under Hjalmar Brantings gata som fjärrvärmeledningen som är en huvudledning, skadades. Hela Klockaretorpet och Borgsmoskolan är i nuläget utan värme och varmvatten.

Enligt Björn Persson vid Eon håller man nu på att laga skadan men det är oklart hur lång tid det kommer att ta innan felet är avhjälpt.

– Vi vågar inte ge något besked ännu eftersom vi inte vet hur illa ledningen har skadats men det handlar om några timmar framöver, säger Björn Persson.

Uppdaterad 16:20

Eons prognos är att felet ska vara av åtgärdat till midnatt

Uppdaterad 16:45

Björn Persson vid Eon säger nu att värmen troligtvis ska vara tillbaka ikväll klockan 21. han säger också att företaget har problem med sin kundsupport och inte kan svara på alla samtal. De hänvisar istället till sin sajt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".