Kråkvilan. Foto: Christina Turesson/SR
Speedway

Vinst i första finalmatchen för Vargarna

4:18 min

Första matchen av två i finalen mellan Vargarna och Västervik där hemmalaget knep en knapp seger i en jämn match med 46-44, där sista heatet avgjorde.

Regnet låg i luften och en stundande första finalmatch mellan Vargarna och Västervik. En match som på förhand kändes jämn och som så också blev. Det var aldrig mer än tre poäng som skiljde lagen åt fram till det tionde heatet. I det elfte tog dock Västervik matchens första femetta, när man som lag tar både första och andraplatsen i loppet.

I det efterföljande loppet vart det den första av två kraschar för hemmalaget, när John Lindman fick för mycket fart och slog över med sin cykel. Han klarade sig undan med en lättare hjärnskakning. I heat 14 var den lite mer alvarligare kraschen, när stackars Daniel Davidsson lyckades fastna med handen i en av bortalagets cyklar och fick föras till sjukhus med ambulans. Det gjorde att matchen vart försenad under en längre tid.

– Det gör lite skillnad men det gäller ju att hålla fokus rakt igenom. Första 11 heatena kördes på en timme tror jag, sen tog de sista fyra heatena en timme eller över en timme, säger hemmalagets Linus Sundström.
Han gör också en poäng av att berömma personalen som jobbade med banan under kvällen, eftersom det är oerhört svårt att hålla en bana hel och körbar när det regnar som det gjorde.

Linus Sundström var en stor anledning att Vargarna tog segern, inte bara genom att han var med och tog en femetta i det sista heatet. Han tog också totalt 15 poäng på fem heat, vilket är vinst av alla heat han deltog i. Även om det var nära att lagkamrat Kim Nilsson snodde åt sig vinsten i sista heatet.

– Det är ju inte så noga egentligen det är för laget, men det finns väl en liten liten oskriven regel att om lagkompisen har kört treor rakt igenom så brukar man låta den vinna i sista och jag sa det till Kim (Nilsson) här på prisutdelningen för jag trodde att han hade fått den. Så jag sa till Kim där ”att fan du skulle ha slagit av för då hade jag fått mina 15” så jag visste inte att jag hade fått den. Men så hörde jag i högtalarna sen att det var 15 så då sa jag att ”nu är vi kompisar igen så nu är det lugnt”. Nä, men det spelar ingen större roll, det är kul att man kan skämta med varandra, säger en nöjd Sundström.

Han är också inne på den bra stämningen som är i laget och att det är en stor anledning till att de nu slog Västervik och också hoppas göra det i den andra avgörande finalmatchen som är om en vecka nere i Västervik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".