Ann-Marie Gunerus i Mantorp.
1 av 4
Ann-Marie Gunerus i Mantorp Foto: Jonathan Engberg/Sveriges Radio
Mycket poliser var på plats och ett stort område spärrades av.
2 av 4
Avspärrningar efter dubbelmordet. Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio
Jan-Erik Unell frn Mantorp.
3 av 4
Jan-Erik Unell frn Mantorp. Foto: Jonathan Engberg/Sveriges Radio
Eva Nemec Nordh
4 av 4
Åklagare Eva Nemec Nordh. Foto: Josefin Nilsson/Sveriges Radio
Mantorp

"Det är väldigt skönt att en person har anhållits"

1:08 min

En man anhölls under fredagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet i Mantorp. Ett skönt besked att få säger Mantorpsbon Ann-Marie Gunerus, som berörts mycket av morden.

– Man kollar mer omkring sig nu, bilar, folk allt. Jag är mer skraj nu än innan morden och går inte ut och går när det är mörkt, säger Ann-Marie Gunerus till Sveriges Radio.

Det var i förmiddags som en man anhölls i sin frånvaro misstänkt för det uppmärksammade dubbelmordet i Mantorp. Ett äldre par hittades brutalt mördade i sitt hem på en gård utanför Mantorp den 12 juni. Polisen grep och anhöll mannen vid 16-tiden på fredag eftermiddag. Gripandet ska ha gått lugnt till.

Eva Nemec Nordh, vice chefsåklagare vid åklagarkammaren i Linköping säger till P4 Östergötland att mannen inte har förekommit i utredningen sedan tidigare. I övrigt vill hon inte kommentera något om mannen.

– Det kan skada utredningen så jag vill inte säga något om mannen eller hur han greps, säger Eva Nemec Nordh till P4 Östergötland.

Enligt Corren uppger källor till tidningen var det poliser från Jönköping som grep den mordmisstänkte mannen på en mindre ort i Småland. Källor uppger också till tidningen att den misstänkte ska även ha lämnar spår efter sig på brottsplatsen. Huruvida det rör sig om dna-spår eller andra typer av spår är ännu oklart.

Förhör kommer nu att hållas med mannen och senast måndag ska han begäras häktad. 

Polisen har lagt ned mycket arbete med att lösa morden, bland annat har polisens gärningsmannaprofilgrupp tagit fram en analys av den eller dem som mördade paret. Vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh tycker det är positivt att man har kommit framåt i utredningen.

– Det känns naturligtvis bra att vi är närmare en lösning idag än igår men den här utredningen är inte klar förrän vid har ett åtal och förhoppningsvis en fällande dom, säger Nemec Nordh till Sveriges Radio.

Även Mantorpsbon Jan-Erik Unell tycker det känns skönt att en man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för morden:

– Det är ju väldigt obehagligt att ha mördaren in på knutarna här så det vore väl om de fick tag i den som gjorde det.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".