Kalle Holmberg i IFK Norrköpings matchtröja.
Kalle Holmberg i IFK Norrköpings matchtröja. Foto: Matilda Träff/Sveriges Radio
Fotboll

IFK spelade lika mot Kalmar

Inte på sex år har Kalmar FF vunnit hemma mot IFK Norrköping. Och det blev ingen seger på fredagskvällen heller. Efter ett tidigt Kalmarmål kunde Norrköping efter hård press till slut kvittera till 1-1.

Kalmar FF har inte vunnit hemma mot IFK Norrköping sedan 2011 och att döma av spelet i första halvlek så var de inte nära att göra det 2017 heller. Men nu är det inte spelet som avgör utan hur många mål man gör. Och det var Kalmar som gjorde ett, Norrköping inget, under de första 45 minuterna.

Matchen var inte tio minuter gammal när Kalmar bet sig fast efter en hörna. Melker Hallberg skickade in bollen, Viktor Ellm fintade skott och serverade Romario, som via en försvarare och målvakten gjorde sitt åttonde mål för säsongen.

Hägg Johansson storspelade

Men där var det slut för Kalmar, så när som på ett hyfsat skott av Erton Fejzullahu var det gästerna som styrde och ställde. Båda lagen ville spela med hög press och vinna boll tidigt, Norrköping var strået vassare där. Alexander Jacobsson, Nikola Tkalcic och Kalle Holmberg hade alla lägen. Men antingen var avsluten för dåliga eller stod Kalmars målvakt Lucas Hägg Johansson i vägen. Och var det någon som var första halvleks bästa spelare var det Kalmars målvakt.

Andra halvlek fortsatte i samma mönster som den första. Norrköping ägde boll och skapade chanser, men Hägg Johansson stod i vägen.

Kalmar hade inga nycklar för att klara av att ta sig ur den press som Norrköping satte. De blev av med bollen väldigt fort när de väl fick tag på den.

Holmberg kvitterade

Till slut lyckades inte hemmalaget stå emot längre. Ett perfekt inlägg från Tkalcic hittade Kalle Holmberg som bara en meter från mållinjen kunde nicka in kvitteringen.

Efter målet jämnade spelet ut sig något. Kalmar hade lite mer boll och även för första gången på andra halvlek lite anfallsspel.

Trots att båda lagen hade sina chanser blev slutresultatet 1-1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".