Eva Nemec Nordh
Åklagare Eva Nemec Nordh. Foto: Josefin Nilsson/Sveriges Radio
Mantorp

Tillräckliga bevis för att hålla kvar misstänkt för Mantorpmorden

3:02 min

Vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh vill fortfarande inte gå ut med några uppgifter om den man som har anhållits misstänkt för det uppmärksammade dubbelmordet i Mantorp i juni.

Hon vill inte heller ge någon information om var mannen greps.

– Jag vill fortfarande inte uppge varifrån han är. Vi är precis i början av arbetet med att försöka få reda på vem den misstänkte är och hur han har rört sig så det är i första hand för att skydda utredningen, säger Eva Nemec Nordh till P4 Östergötland.

Det var i fredags förmiddag som mannen anhölls i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet i Mantorp. Mannen greps vid 16-tiden samma dag. Enligt källor till Aftonbladet greps mannen i Mullsjö i Jönköpings län och polisen har bekräftat för P4 Jönköping att det var aktivitet på platsen.

Vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh vill inte heller gå in på vad som ledde fram till gripandet igår. 

– Jag går inte in på vilken av omständigheterna det är eller vad vi grundar vår misstanke på. Alla spår och kartläggningen kring det avlidna paret analyseras men jag vill inte säga vilket av det som vi grundar misstanken på, säger Eva Nemec Nordh.

Enligt mannens advokat Henrik Lindblom har den anhållna mannen förhörts under ett par timmar idag och han fortsätter att neka till brott.

Eva Nemec Nordh menar dock att det finns tillräckligt med bevis för att ha honom fortsatt anhållen.

– Det finns tillräckliga bevis på att han ska vara fortsatt misstänkt på sannolika skäl för morden, misstankarna har inte försvagats säger vice chefsåklagaren vid Linköpings åklagarkammare till Sveriges Radio. 

Under söndagen kommer fortsatt förhör att göras med mannen. Det är också ett stort arbete med de föremål som har beslagtagits. Bland annat ska det jämföras med spår och fynd som har gjorts på brottsplatsen.

Enligt Eva Nemec Nordh går det mot en häktning men hon kommer troligtvis inte begära honom häktad förrän måndag morgon om det blir aktuellt.

– Efter morgondagens arbete ska jag ta ställning till det som har kommit fram under helgen, säger Eva Nemec Nordh.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".