Skola, barn, elever, lärare, undervisning
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Motala

Bygderådets ordförande: Man håller ju på att avveckla hela landsbygden

2:59 min

"Det är en för liten verksamhet för att bedriva en bra verksamhet ute i Godegård", menar bildningsnämnden, som har beslutat att lägga ner skolan. Bygderådets ordförande menar att utredningen är full av brister och att nedläggningen innebär stora konsekvenser för hela landsbygden i kommunen.

Skolan i Godegård kommer att läggas ner vid årsskiftet och vi mötet beslutades även att fritidsverksamheten vid skolan kommer att lägga ner. Vad är din kommentar kring det här?

– Det är klart att man är fruktansvärt besviken och upprörd nu. Vi har aldrig fått klart på papper vad det är som är galet med Godegård skola eller varför man vill lägga ner den. Vi har hittat fullt med brister i den här utredningen. Ändå väljer de förtroendevalda att ta det här beslutet, säger bygderådets ordförande, Martin Hjelmar.


Vad innebär det här för Godegård?

– Det är inte bara Godegård vi pratar om här – utan hela Motala kommuns landsbygd. Det försvinner 40 matgäster från Solgläntan, de äter ju på samma ställe som de äldre som bor där. Vi vet att nästa steg är att lägga ner Solgläntan, det ligger i röret. Så man håller ju på att avveckla hela landsbygden, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".