Insamling till Världens barn Foto: Sveriges Radio
Foto: Sveriges Radio
Östergötland

Så bidrar östgötar till Världens Barn

0:30 min

Det är inte bara genom att skramla bössor som Världens Barn samlar in pengar. Regionsamordnare Åke Sandklef berättar om hur man kan hjälpa projektet.

Just nu pågår insamlingen till Världens Barn - ett samarbete mellan P4, Radiohjälpen, SVT, UR och 14 olika humanitära organisationer. Regionsamordnare för projektet i Östergötland är Åke Sandklef. Han berättar om vilka metoder som används för att bidra till insamlingen.

– Det är mycket bösskramlande men det är också kulturskolor som har konserter och idrottsföreningar som har aktiviteter för Världens Barn, säger han.

Insamlingsprojektet har hållit på sedan 1997 och firar nu 20 år. De har omkring 40 000 personer i landet som engagerar sig på något sätt och det viktiga är inte hur mycket man ger, menar Åke Sandklef, utan att man bidrar med det man kan.

– Små bidrag är också välkomna. Alla gamla sedlar kan vi ta emot, men inte de gamla mynten. Fast det finns ju plusgiro, bankgiro och swish också, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".